Boekenfestijn

alles

alles

Barbie

Barbie

Eens per jaar komt het rondreizend circus wat Boekenfestijn heet, naar Maastricht. Voor de vierde keer ging ik er gisteren heen. En voor de vierde keer kwam ik met een flink stapeltje terug. Totaalprijs €57,43. Al moet je eigenlijk ook reis- en verblijfkosten meerekenen (bijelkaar zo’n €12) .
Naast boeken zijn er ook heel veel knutselspullen.
Ik heb er een pakketje viltlapjes en twee buisjes kraaltjes gescoord.
Je kunt er geen actuele boektitels vinden. Het zijn allemaal oude drukken, niet-lopende titels, overtallige exemplaren en boeken “waar-iets-mee-is”. Zoals het Barbie-boek waarvan de pagina’s lichtelijk aanelkaar geplakt zaten. Maar voor €2,95 kon ik het niet laten liggen!

Lol

Lol

Hahaha

Hahaha

Twee boeken voor de fun.
Ik moest bij beide boeken hardop grinniken, toen ik ze inkeek. En geloof me, dat doe ik zelden in een boekwinkel.
Het boek van Peter van Straaten is een van de twee duursten uit het hele pakket (€7,95). Maar zit vol van die herkenbare situaties, die deze keer om eten draaien. De voorkant spreekt boekdelen.
Het kleine boekje van de Duitser Uli Stein zet vrouwen neer als domme ganzen. Op zich niet leuk, als je vrouw bent. Maar hij doet dat zo ontwapenend, dat het mij toch laat grinniken. Zie het voorbeeld rechts.

6 kookboekjes

6 kookboekjes

Lange tafels

Lange tafels

Ik heb thuis 4 x 60cm boekenplank met kookboeken. Toch kan ik de verleiding niet weerstaan om de lange rijen tafels met kookboeken door te snuffelen. 
En dan wil ik ineens iets meer over knoflook en paddestoelen weten. En bedenk me, dat ik nog geen kookboek over soja heb.
En die dunne boekjes voor €1,50 kan ik toch echt niet laten liggen!
Wow, kom ik toch het AH-boek “Lange tafels” tegen! (Over het organizeren van etentjes voor 8 of meer gasten.) Daar heb ik in de AH toch een aantal keren mee in de handen gestaan. Zal ik wel? Zal ik niet? Niet direct nodig, dus niet gedaan.
Nu ligt hij hier voor een spotprijsje!  Mee moet ie!

sieraden maken

sieraden maken

Sieraden maken is een van mijn interesses.
Al heb ik daar tot nu toe nog maar weinig mee gedaan.
In deze drie boeken staan leuke tips en voorbeelden.
Het rode boek is prettig in het Nederlands. Wel heel merkwaardig dat er een instructie voor natvilten in staat.
Het duurste van deze drie heeft een indeling in 4 hoofdstukken: uit de naaimand (met lapjes en knopen), aardschatten (halfedelstenen), glaskralen en parels. Hier zou ik zo mee aan de slag willen gaan.
Het goedkoopste (€0,99) is ook het dunste. 102 voorbeelden, maar weinig instructies.  

Bags with style

Bags with style

Leuke tas

Leuke tas

Slechts één tassenboek gevonden.
Met patronen, dus dat laat ik niet liggen.
De tas op de voorpagina is niet “mijn ding”. In het boek staan in mijn ogen veel leukere tassen, zoals het exemplaar rechts.
Net als de schrijfster heb ik een zwak voor stofjes met een aparte print.
Maar de giraffen, die er opgenaaid zijn, maken de tas wel heel speciaal.
Daar moet je maar net tegenaan lopen

Haak en breifiguren

Haak en breifiguren

En nog veel meer

En nog veel meer

Het boek “150 bijzondere haak en breifiguren”  (eigenlijk moet er een streepje achter “haak”, dus haak-) staat vol inspirerende rondjes, vierkanten, vijfhoeken, zeskanten, hartjes, sterren en bladeren.
Het was samen met het boek van Peter van Straaten de duurste aankoop.
Jullie weten, dat ik niet iemand ben die een trui of van die prachtige kantachtige sjaals gaat breien. Maar misschien kan ik dit soort kleine breisels/haaksels wel aan, om ze vervolgens in of op een tas te gebruiken.
Of om een oude trui op te leuken (= een vlekje wegwerken ;-)).

borduurboek

borduurboek

alfabet 1

alfabet 1

alfabet 2

alfabet 2

Waren er ook borduurboeken? Ja, ik heb er vier gezien. Allemaal Amerikaanse titels met patroontjes, die ik niet zo interessant vind.
Op zich was het boek wat ik wèl meenam ook in die Amerikaanse stijl. Maar de twee alfabetten maakten het toch waard om er de bijna 4 euro voor neer te tellen.
Staat zo’n hal vol ramsj? Jazeker! Maak ramsj kan ook leuk zijn.
Ik vind er toch telkens weer boeken, die me aanspreken.
Ik ben niet zo van romans lezen. Maar als je vakantielectuur zoekt, dan is zo’n markt echt een walhalla. En met die prijsjes kun je de boeken gerust op je vakantieadres achterlaten, zodat er kofferruimte voor je souvenirs ontstaat. Hahaha!

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

5 reacties op Boekenfestijn

 1. Chris schreef:

  Nou zeg, naar zo’n circus wil ik ook wel eens! Wat heb je een super aankopen gedaan. Kunnen die nog wel op je planken???? Heerlijk om daar rond te neuzen en dan thuis er in te duiken. Je zal je dit weekend dus wel niet vervelen!

 2. Irene schreef:

  Weer goed gescoord Saskia! Heerlijk. Die boekjes van Anne Wilson kan ik ook nooit laten liggen, ik heb er al verschillende van die serie maar deze nog niet. Lange tafels heb ik ook, daar staan ook lekkere recepten in. Smullen dus. Kan niet wachten tot ze weer hier staan met de beurs
  Irene

 3. Mien B. schreef:

  ‘tja tussen boeken neuzen is heerlijk en als ze dan afgeprijsd zijn wil een mens wel overstag gaan.
  Flinke “oogst ” voor dat bedrag !!!

 4. Willeke schreef:

  De volgende keer toch maar eens naar het Boekenfestijn als dat circus hier in Zwolle zijn tent opslaat. Vooral de handwerkboeken zou ik ook wel willen aanschaffen.

 5. Balsemien schreef:

  Hoi Saskia, poos niet gelezen hier! Mooie borduurtjes heb je gemaakt voor de diverse jarigen. En je boekencircus is fantastisch, da’s nog es leuk boeken inslaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *