Randjes, veertjes en een vogel

agendahoesje

agendahoesje

voorkant

voorkant

agendahoesjes

agendahoesjes

In 2008 ben ik ermee begonnen. Nu is het bijna een traditie aan het worden: mijn agendahoesje. Deze keer is het wat later klaar dan andere jaren, maar toch nog 10 maanden te gebruiken.
Omdat het het jaar VEERtien is, heb ik met een heel mooi verlopend garen in de kleur “teak” veertjes uit het boekje “Blanc” (uit de Marabout-reeks) geborduurd. Daarbij heb ik geprobeerd de richting van de “haartjes” van de veer te volgen, zodat de verlopende kleuren natuurlijk overkomen.

achterkant

achterkant

Op de achterkant heb ik in een mooie letter het woord “veerkracht” gezet. Een bijzonder woord als je er over nadenkt.
Niet alleen zorgt veerkracht ervoor, dat je na een nare ervaring net als een springveer weer kan opkrabbelen, maar ik denk daarbij ook aan de kracht van zo’n fragiel weg te blazen veertje, dat toch zoveel bijzondere eigenschappen heeft waardoor een vogel ermee kan vliegen. Ik hoop dat dit jaar een jaar met veerkracht is.

RPW week 7

RPW week 7

RPW week 8

RPW week 8

Natuurlijk borduur ik tussendoor aan de randjes-per-week-strook.
Zoals ik al eerder schreef, probeer ik voor- en achterkant hetzelfde te krijgen. Dat lukt tot nu toe aardig met allerlei technieken zoals Holbein, die ik zo steeds meer onder de knie krijg.
In week 7 is er een tweede kleur bijgekomen. Daarvoor heb ik een apart lapje gepakt, want die hoef ik van mezelf niet aan voor- en achterkant hetzelfde te maken. Maar ook hier wil ik ervan leren. Dus heb ik besloten om de linker- en rechterkant tegengesteld te maken. Dat wil zeggen dat wat bij de ene kant wit is, is bij de andere kant blauw en omgekeerd. De middelste steekjes zijn ook echt half-om-half geborduurd.

Irene

Irene

1000 kruissteekpatronen

1000 kruissteekpatronen

Irene was vorige week jarig. Dus is er een  geborduurde kaart naar haar toegegaan.
Het leuke vogeltje met splitlevelwoning komt uit het boek “1000 borduurpatronen” wat ik ooit op een Boekenfestijn heb gekocht. Ik moest het ietsjes inkorten, omdat het venster van de kaart anders te klein was. Geen probleem, het blijft een leuk plaatje.
Er ligt hier ook nog een leuk cadeautje. Maar daarover ga ik pas schrijven als Irene het heeft gekregen. Anders is de verrassing er af.
En nu? Naast randje-per-week ga ik eindelijk weer naar de wiskundelap. “Dat zou eens tijd worden!” hoor ik de laatste tijd van mijn borduurvriendinnen.
Wordt vervolgd.

Dit bericht is geplaatst in handwerken, Randje per Week. Bookmark de permalink.

9 reacties op Randjes, veertjes en een vogel

 1. Chris schreef:

  Je bent toch ook een borduurkunstenares hoor! En wat een leuke traditie van die agendahoesjes. Ik heb ooit een keer een logje geschreven over Veerkracht n.a.l. van een tante en een hortensia! Een voorbeeld in onze familie.

 2. Maria schreef:

  De agendahoesjes worden met het jaar mooier, lijkt het wel! Dat belooft nog wat voor de komende jaren. Prachtig resultaat voor 2014.
  Joepie, je gaat dus eindelijk weer eens aandacht schenken aan die voortdurend om aandacht en steekjes roepende wiskundelap. Dat wordt inderdaad tijd 🙂

  Ik heb zojuist ook de omslag van het 100e nummer van het tijdschrift van Merkwaardig zitten bewonderen en ik kom er maar niet toe om het tijdschrift open te slaan, hahaha.
  Petje af Saskia, je hebt een juweeltje ontworpen voor de uitgave van het 100e nummer.

 3. Ine schreef:

  Nummer 100 zat nog in de hoes…en ik kreeg zomaar het idee: Saskia!!
  En jawel, een ontwerp van jou. En wat voor één 🙂
  Vraag me niet waarom ik aan jou dacht….ik zou het niet uit kunnen leggen.
  Zag wel al die vierkantjes maar legde nog geen link met het perfecte vierkant.
  Een schitterend ontwerp en we kunnen zelf ook aan de slag met het patroon dank je wel!
  Snap nu ook waarom die wiskundelap zo trekt……. 😉

 4. Jeanny schreef:

  Prachtig is het agendahoesje geworden!
  Vanmiddag kwam het Merkwaardig tijdschrift binnen met jouw lap op het omslag. Daar mag je met recht trots op zijn!

 5. Ans schreef:

  Wat een leuk idee, zo’n agendahoes. En zo mooi gemaakt. Leuke randjes ook.

 6. Willeke schreef:

  Ik ben onder de indruk van je tweezijdige randje per week lap. Wat knap om voor- en achterkant hetzelfde te krijgen. Dat vergt toch wel wat denkwerk.

  Je perfecte vierkant doet het prachtig op de voorkant van het tijdschrift. Lief dat je mij ook nog even noemt als “sparringpartner”. Inderdaad, dat zijn we, al drieënhalf jaar. Niet alleen bij het ontwerpen van borduurwerken, maar ook bij het uitdenken en organiseren van Merkwaardig-activiteiten.

  Wat goed dat je nu verder gaat met je wiskundelap. Ik heb hier ook nog een wiskundelap ontwerp liggen, dat verder maar niet van de grond komt. Misschien moeten we hiermee ook maar eens gaan “sparren”.

 7. Irene schreef:

  Dat hoesje ziet er weer schitterend uit Saskia, en bedankt voor je kaartje. Ik ben er erg blij mee (maar ze vliegen hier nog niet echt uit haha)
  Irene

 8. Annemieke van der Tol schreef:

  Hallo Saskia
  Wat een bijzonder mooie lap voor 100 Merkwaardig.
  Ook hier zou je eingelijk een prijs verdienen en wel in de catagerie “Mee laten genieten” Iedere keer iets bijzonders
  Annemieke van der Tol, Terneuzen.

 9. lheurebleue schreef:

  een pluim voor je mooie agenda!
  ik hoop dat die gevuld wordt met mooie herinneringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *