Randjes week 10

randjes week 10

randjes week 10

Weer een nieuwe manier geleerd om voor en achter hetzelfde te krijgen. Daarvoor moest ik de aïda-stof verlaten en over twee draadjes gaan. Het bijzondere hiervan is namelijk dat het kruisje niet met twee maar met vier steekjes gemaakt wordt. Maar dat zie je (bijna)  niet in het resultaat.
Met de eerste draad zette ik de lijn uit telkens over en onder één draadkruising. Zie de rode lijnen op het plaatje hieronder.

op papier

op papier

Met de tweede draad volgde ik die zelfde lijn maar dan onder en over, zodat hij doorlopend wordt. Tijdens die gang, maakt de naald uitstapjes naar de zijkant om de kruisjes compleet te maken. In sommige hoeken moet zelfs het hele kruisje vanuit één hoekpunt gemaakt worden. Dat lukt alleen als je dus telkens door het middelpunt van het kruisje gaat.
Voor het ‘Griekse’ randje 22 had ik een heeeele lange draad nodig, dus kwam ik halverwege aan het eind. Ik MOEST nu netjes afkanten. Niet helemaal gelukt, maar het komt aardig in de richting.
Bij randje 21 heb ik de draden in de gelockte rand weggemoffeld.
Randje 21 is dan wel het smalste randje, maar dat heb ik wel in twee delen gemaakt: de boven- en de onderkant zijn hetzelfde als je de lap 180 graden draait.
Een leuke techniek, die ik voor de randjes zeker vaker zal gebruiken, als dat kan.
Op Facebook werd al gevraagd of ik dit niet in een workshop op de Activiteitendag van MERKWAARDIG kon uitleggen. Maar dan heb ik het al te druk met mijn administratieve taken. Daar begin ik dus niet aan. Misschien iets voor ooit?

Dit bericht is geplaatst in handwerken, Randje per Week. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *