Voorheen koninginnedag

werktafel

werktafel

Het is vandaag 30 april. En manlief moet werken, want het is de eerste keer in ons bestaan dat 30 april geen koninginnedag en dus geen vrije dag is. Iedereen die vandaag jarig is, maakt mee wat ik in de zestiger jaren meemaakte. Toen werd de vrije dag voor Allerheiligen afgeschaft. Proficiat en sterkte voor alle jarigen van vandaag!
Ben ik bezig deze dagen? Natuurlijk! Onze eettafel ligt vol met mijn onderhanden projecten. (We eten met het bord op schoot of bij de computer ;-))

randjes

randjes

Zo doe ik samen met duizenden anderen mee aan randje-per-week. Al is mijn uitvoering bij lange na niet zo mooi als vele voorbeelden die op Facebook langskomen. Ik heb inmiddels drie lappen voor drie verschillende soorten randjes: de randjes die tweekleurig zijn, de randjes die op aïda-band aan voor- en achterkant gelijk geborduurd kunnen worden, en last-but-not-least de strook voor randjes waarmee dat niet op het aïda-band kan. De eenkleurige randjes die uit losse segmentjes bestaan, maak ik tweekleurig, zodat ik ze op de eerste lap kan zetten. Anders had ik nog een vierde lap nodig.

Sint Gallen

Sint Gallen

Daarnaast schiet het aardig op met de stoplap Sint Gallen. Het tweede middenmotief is al over de helft. Pittig hoor! Ik tel me suf en moet soms stukjes uithalen, waar ik de tel kwijt ben geraakt. Dan waren de vier randmotieven met de vele herhalingen toch net iets makkelijker en dus vlugger klaar.
Maar het wordt een prachtige lap!

poppetje

poppetje

Verder heb ik gewerkt aan het Russische poppetje van atelier Het Haantje (Lada van Wijngaarden). Is het geen schatje?
In de volgende blog meer over het maken en waarom ik haar Cyzarine heb genoemd.

Dit bericht is geplaatst in handwerken, Randje per Week. Bookmark de permalink.

3 reacties op Voorheen koninginnedag

 1. Chris schreef:

  Ik vind jouw randjes net zo mooi als van alle anderen!! Ik zit er altijd met bewondering naar te kijken, net als naar je stoplap, een plaatje! Een plaatje is ook dat poppetje! Wat enig!
  Ik heb er helemaal niet aan gedacht dat het eigenlijk Koninginnedag moest zijn vandaag. Ik heb wél van de 1e Koningsdag genoten hoor, dat was natuurlijk ouderwets leuk.

 2. Maria schreef:

  Wat een fleurige en mooie handwerken! En wat een tempo heb je bij het werken aan de stoplap, je gaat nog sneller dan een Intercity 🙂
  Cyzarine is een schatje geworden, heel mooi.

 3. jeanny schreef:

  Schattig is het poppetje geworden enzo leuk hoe je met de randjes aan het werk bent.
  De stoplap groeit als kool, héél mooi. Mijn handen kriebelen verschrikkelijk, zou ik ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *