Expo Veldhoven 2014 (deel 2)

We have seen it in the movie

We have seen it in the movie

Liquorice allsorts

Liquorice allsorts

Thimbles

Thimbles

Toen ik thuis de foto’s bekeek die ik vrijdag had gemaakt, viel me op dat ik flink wat quilts van Eva Have had gekiekt. Zij zet heel gewone dingen groot op haar quilts. Zoals het filmrolletje, de Engelse drop en de vingerhoedjes (die zij verzamelt). Ooit heb ik een plannetje gehad om ook zoiets te doen in kussenvorm. Maar dat lijstje zag er toch wat anders uit 😉 .

Bingo

Bingo

Bingo

Bingo

Ook geinig vond ik de bingokaart. Als je goed kijkt, zie je op de niet genummerde vakken de 12 tekens van de dierenriem gequilt (waterman, maagd, tweeling, schorpioen, kreeft, vissen, weegschaal, stier, leeuw, steenbok, boogschutter, ram). Op de munt staat “1 krone danmark”. Weten we meteen waar Eva woont.

Be my guest

Be my guest

Break

Break

Op de tafel liggen echte vorken en messen! Het Beiers motief op de borden is geborduurd, maar dat zagen we pas toen we met de neus er bovenop stonden. De visjes, de eieren en de kaas, het brood en het vlees, het is met veel aandacht en zorg zo waarheidsgetrouw mogelijk genaaid en geborduurd. Zelfs aan het peper- en zoutvaatje is gedacht. Heel knap! Wat zou dit leuk staan in een eetzaal van een zorginstelling!
Natuurlijk moest het schoolbord met pi ook op de foto. “Break” is de titel. Het is dus een pauze-moment met een appeltje.

Bad rain

Bad rain

Radiance

Radiance

Ferret (UK) wil duidelijk grenzen verleggen. Ook dat spreekt mij wel aan.
“Bad rain” is een afbeelding die zo uit een stripboek voor volwassenen lijkt gesprongen.
“Radiance” is puur quilting op een effen stof.

Nude with rope

Nude with rope

detail

detail

Maar het meest werd ik toch getroffen door “Nude with rope”, naakt met touw. Van een afstand lijkt het een artistieke zwartwitfoto, maar dichterbij gekomen zie je de laagjes stof in verschillende grijstinten. Een beetje jammer dat de foto wat wazig is.

hand  rug

hand rug

schouder  voeten

schouder voeten

Met zo’n zelfde spanning waren de vier doeken van Willy Doreleijers (NL) die ik hier laat zien. Je kunt ze eng vinden of gruwelijk, maar het is fascinerend hoe goed zij het effect heeft bereikt met alleen stof en garen.
Natuurlijk heb ik het een en ander mee naar huis genomen.
Dat wordt dus nog één logje over Veldhoven.

Dit bericht is geplaatst in handwerken. Bookmark de permalink.

3 reacties op Expo Veldhoven 2014 (deel 2)

 1. Mien B. schreef:

  Nog meer nagenieten dankzij Saskia!!!

 2. Maria schreef:

  Waarom zou je die quilts van Willy Doreleijers eng of gruwelijk vinden? Het zijn mooi bewerkte delen van ons skelet, dat kun je toch met geen mogelijkheid eng of gruwelijk noemen. Ik zou de term gruwelijk reserveren voor de ‘Nude with rope’.
  Wat je andere foto’s betreft: de quilt ‘The break’ is leuk, maar ‘Bad rain’ en ‘Radiance’ zijn verpletterend mooi!
  Dank je wel voor de foto’s en je verhaal over de tentoonstelling in Veldhoven.

 3. Berthi schreef:

  Fijn dat jij zoveel foto’s hebt gemaakt! Zo kan ik alles nog eens goed bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *