Expo Veldhoven 2014 (deel 3)

Tambani

Tambani

Op de Expo in Veldhoven is ook altijd een zaal vol kramen met alles wat je als quiltster zou willen kopen. Maar vooral veel lapjes. Hoewel ik me had voorgenomen om deze keer geen lapjes te kopen omdat ik die van vorig jaar nog niet had gebruikt, was het vlees zwak en ging er weer mooi textiel mee naar huis.
Bij de kraam van Tambani kocht ik deze keer een setje van 4 screenprints met maskers en twee borduurwerkjes (pepertjes en een dorpje met maan). De aankopen bij Tambani dienen een goed doel, dus dat is dubbel leuk.

lapjes

lapjes

De stof met de rode huisjes komen van Atelier Het Haantje (van Lada van Wijngaarden). Natuurlijk heb ik Lada een foto van Cyzarine laten zien en haar beloofd het poppetje mee te nemen als we weer naar Nijkerk gaan.
Bij een kraam waarvan ik de naam ben vergeten vond ik de andere vijf lapjes: het strandje, de kop-en-schotels, het blauw-met-goud, de lavendel (mooi voor snelle lavendelzakjes) en de rode uien (bestemd voor een tas voor onze groentevrouw, die dit jaar met pensioen gaat). Ik had er nog veel meer willen kopen, maar besloot toch nog wat te wensen over te laten voor de volgende keer 😉

Gillian Travis

Gillian Travis

Van Gillian Travis (zie deel 1) kocht ik een setje kaarten waar het Bayeux-quiltje op stond. Voor het geval de foto was mislukt.

Mien

Mien

Mien tas

Mien tas

Maar het mooiste wat ik mee naar huis nam, was wel het cadeautje van Mien.
Zij had voor mij een heel handige tas gemaakt van blauwe Vlisco-stofjes.

veritable wax hollandais Vlisco

veritable wax hollandais Vlisco

Echte Vlisco want pontificaal aan de buitenkant is te lezen “veritable wax hollandais Vlisco”. En een echte Mien want van binnen is te lezen “uit het atelier van Mien”.

uit het atelier van Mien

uit het atelier van Mien


Het model is een vierkante “bak”, die door koordstoppertjes een heel mooi model wordt.
De tas kan gesloten worden met een knoop bekleed met net zo’n mooi blauw Vlisco-stofje.
Lekker lange hengsels, zodat die met gemak over de schouders kunnen.
Aan de binnenkant zit een sleutelhanger en een zak met rits. Mien vertelde dat ze in vorige versies de zak nooit zo goed kon vinden en dat ze daarom de stof boven de zak expres een contrasterend kleurtje heeft gegeven. Heel slim bekeken! Zo grijp je nooit mis.
Mijn spijkerjasje en alle aankopen van die dag pasten met gemak in de tas. Heerlijk ruim dus. Een ideale beurstas! Van hieruit nogmaals heel erg bedankt, Mien!

Dit bericht is geplaatst in handwerken. Bookmark de permalink.

4 reacties op Expo Veldhoven 2014 (deel 3)

 1. Berthi schreef:

  Super dat jij van Mien ook zo’n mooie en handige tas hebt gekregen. Ik ben heel zuinig op de mijne en neem hem maar af en toe mee! Hij moet mooi blijven!

 2. Mien B. schreef:

  Die tassen zijn met liefde en plezier voor jullie van VLISCO-stoffen gemaakt!

 3. Irene schreef:

  Wat lief van Mien!
  Irene

 4. ine schreef:

  Mijn vlees was iets minder zwak……tenminste bij de lapjes van Tambani 😉
  Maar ik zag weer andere dingen dus ook mijn spaarpotje raakte zo goed als leeg.

  Die Mien, geweldig!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *