Borduren met een lach en een traan

De traan.

MH17

MH17

De afgelopen week kwam het in alle hevigheid langs, de ramp met vlucht MH17 op 17 juli jongstleden. Ik vind borduren altijd een goede methode om mijn gevoelens op een rijtje te krijgen. Ik geef ze letterlijk “een plaat(s)je”. Deze keer heb ik eerst met de strook heel basaal de gegevens op een rij gezet: het vluchtnummer, het aantal slachtoffers en de datum.

In memoriam

In memoriam

Toen de eerste rij kisten naar Nederland kwamen, realiseerde ik mij dat 298 ongelofelijk veel is. Dat heb ik met behulp van “kruis-steken” visueel gemaakt: 9 x 18 en 8 x 17 kruizen maken precies 298.
Meer is niet nodig om de vreselijke gebeurtenis te herdenken.
Ze zullen beiden een plekje krijgen in de vorm waarin ik mijn randjeslappen ga “gieten”. Maar daarover een andere keer meer.

De lach.
Vandaag ging ik naar Naald & Draad in Roermond. Er is deze maand uitverkoop. Korting op stoffen en garens en veel patronen voor weinig. Niets nodig, maar ach, een borduurster kan er altijd wel wat van haar gading vinden, toch? 😉

open

open

gesloten

gesloten

Ik ging er ook heen om wat te brengen. Met de randjesbijeenkomst op 15 mei had ik gezien dat er toch wel een heel saai open/gesloten-bordje voor het raam hing. Dat kon beter, vond ik. Als dank voor de prettig verzorgde randjesbee heb ik daarom voor Sabine een bordje geborduurd. Een beetje uit boeken en een beetje van mezelf. Ook het kwastje heb ik zelf gemaakt.
Dus kom je eerdaags bij Naald & Draad, kijk dan ook even naar dat bordje voor het raam naast de ingang 😉

Dit bericht is geplaatst in handwerken. Bookmark de permalink.

3 reacties op Borduren met een lach en een traan

 1. Irene schreef:

  mooi Saskia, ik ben er stil van.
  Irene

 2. Marijna schreef:

  Zo kan borduren ook een manier van verwerken zijn. Prachtig verwoord. Het presentjes is erg leuk geworden.

 3. Chris schreef:

  Wat een bijzondere manier van verwerken Saskia. Heel mooi! Jij bent er dus ook heel intens mee bezig geweest, net als ik. Liefs van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *