Reisje langs de kust deel 2 Delft

Delfts blauw

Delfts blauw

Willem de Zwijger

Willem de Zwijger

Na Noord-Holland kwam Zuid-Holland aan de beurt. Delft om precies te zijn.
Ik had een afspraak om twee uur, dus konden we ’s ochtends de oude binnenstad verkennen.
Het ademt Delftsch blauw aan alle kanten.
Ook de historie van het Koninklijk Huis kom je her en der tegen, zoals het manshoge beeld van Willem de Zwijger, gemaakt door Auke Rettema in 2003.

uithangbord

uithangbord

straatsteen

straatsteen

Het uithangbord “In den beslagen bijbel” zie je alleen als je (net als wij) hoofdzakelijk boven de lelijke moderne winkelpuien kijkt. Onder dit bord kun je bijvoorbeeld een modern kopje Starbucks-koffie drinken.
Voor de kleine Delfts-blauwe accentjes tussen de straatklinkers moest je juist naar beneden kijken. In een slordig handschrift staat er in verschillende talen “aarde” op. Ik houd wel van dit soort verrassinkjes.

kroon

kroon

Op de markt hebben we geluncht bij eetcafé “Het Konings Huys”, waar de serveersters helemaal in stijl oranje kleding droegen en op een van de parasols een stoffen kroon prijkte.
Natuurlijk hebben we de fraaie gebouwen aan de markt bewonderd. Maar die staan al op zoveel ansichtkaarten, dat jullie vast wel weten hoe die eruit zien 😉

Paardenmarkt 36

Paardenmarkt 36

gedicht voor het raam

gedicht voor het raam

Inmiddels was het middag en liepen we langs fraaie grachten en oude panden naar de Paardenmarkt. Daar is het mooie huis van Sanny de Zoete, expert in damast, waar we een bestelling gingen afhalen. Helaas geen damast, daar zal ik nog even voor moeten sparen. Want o wat heeft ze mooie dessins!

molton op onze tafel

molton op onze tafel

Nee, ik heb nu eindelijk “molton” voor ónder mijn tafelkleden. Een laagje natuurrubber met een zachte katoenen toplaag erop zorgt ervoor dat je tafelkleed niet schuift en dat serviesgoed minder hard neergezet wordt. Sanny had de twee lappen zelfs voor ons op een kartonnen koker gerold, zodat er geen vouwen in komen. Perfect!
Ik heb al vaker met haar gemaild en in het verleden mooie doeken van haar gekocht en gekregen. Maar ik had haar nog nooit “in het echt” ontmoet. Geen probleem, het was alsof we elkaar al jaren kennen. Samen met Piet mocht ik haar hele huisje bewonderen. Ik heb zelfs de prachtige quilt die ze heeft laten maken van oud en nieuw textiel en die op haar bed ligt, mogen bekijken en voorzichtig aaien 😉 Genieten!

SG

SG

Van zolder haalde ze voor mij twee koperen SG-malletjes. Die kun je gebruiken om initialen te tekenen (natuurlijk wel met uitwisbare inkt of poeder) alvorens ze te borduren. Die kocht ik natuurlijk ook, want zo iets kom je niet vaak “in het wild” tegen.
Haar privacy respecteer ik, dus ik heb geen foto’s in haar huis genomen. Wil je daar meer van zien, dan kun je haar blog eens bekijken.

Wordt vervolgd met deel 3 Egmond en Philippine

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *