Activiteitenbeurs 2014 – buit

boekjes

boekjes

Véronique Enginger

Véronique Enginger

Als je naar zo’n bijeenkomst gaat waar van alles op handwerkgebied wordt verkocht, dan gaat er natuurlijk altijd wel iets mee naar huis. De verleidingen zijn te groot 😉
Zo kocht ik drie deeltjes van de leuke serie Point de croix et Cie van Mango Pratique (DMC). Renette wees me op het leuke “So British!” en ik vond zelf ook “Douce Méditerranée” en “Souvenir de montagne” de aankoop waard.
Deze boekjes zijn door een drietal ontwerpers gemaakt waaronder telkens Véronique Enginger. Ik houd van haar stijl. Daarom staan er al drie grote boeken van haar in mijn kast.

Het Haantje

Het Haantje

Ik had het poppetje Cyzarine meegebracht om aan Lada van Atelier Het Haantje te laten zien. Ik had immers bij haar het patroon gekocht. Lada speelde er handig op in en veronderstelde dat ik wel van poppen hield. Daar kon ik geen nee op zeggen 😉 Oké, nu heb ik dus een pakketje voor Matrjoshka’s gekocht. Patroon, lapjes en kantjes in de verpakking, dus ik kan zo aan het werk. Het moeilijkste lijken me de gezichtjes. Lada zei zelf in haar charmante accent dat ze verslaafd is aan het maken van deze poppetjes. Je kunt er allerlei stofrestjes mee opmaken.
Ook een pakketje met vilten herfstblaadjes gingen mee en de blaadjes hangen nu te wiebelen voor het raam.

randenlap aanvulling

randenlap aanvulling

Bij Naald & Draad zag ik borduurband staan wat ik al eerder bij hun had gekocht. De donkerblauwe stof gebruik ik voor de tweekleurige randjes van de hype RPW (Randje-Per-Week). Ik twijfelde of ik met de oude lap het eind van het jaar zou halen, dus heb ik een halve meter extra gescored. Thuisgekomen las ik dat de dames van RPW er nog een jaar aan vast gaan plakken, dus die halve meter komt vast wel vol. Ik had misschien beter een hele meter kunnen kopen!

Canada

Canada

Vereniging MERKWAARDIG heeft zelf ook een winkel. Daar verkopen ze o.a. tweedehands handwerkspulletjes en patronen uit erfenissen en dergelijke. Ik vond er het patroon “Canada” dat ooit te koop was via de Margriet. Het esdoornblad wat toen als “lok-patroontje” in het weekblad stond, heb ik geborduurd voor mijn moeder zaliger. En dat werkje staat nu alweer jaren bij mij. Je snapt dat dit complete patroon mee “moest”.

textielagenda

textielagenda

Tenslotte krijgen vrijwilligers van de vereniging elk jaar als bedankje een speciaal cadeautje. Dit jaar was dat een inklapbare plu en de Textielagenda. Die agenda is voor mij dubbel leuk, omdat mijn waterlap, die met die kraan, op de voorkant (maar ook bij week 12) staat. Heel handig dat veel handwerkevenementen in de agenda staan vermeld. De agenda is te koop in een aantal kiosken, maar ook in de MERKWAARDIG-winkel.

Dit bericht is geplaatst in handwerken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *