Activiteitenbeurs 2014 – mijn borduursels

A-K en L-Z

A-K en L-Z

Drie keer per jaar organiseert vereniging MERKWAARDIG een bijeenkomst voor leden. De Activiteitenbeurs is van die drie wel de plezantste en drukst bezochte.
Ik zorg voor de naamkaartjes die door twee dames aan de genodigden worden verstrekt bij binnenkomst. De ene dame “doet” de achternamen van A t/m K, de andere van L t/m Z. Om dit duidelijk te maken heb ik dit jaar twee “vaandeltjes” geborduurd met die informatie. Helemaal in stijl met het lettertype uit het logo. Natuurlijk geborduurd met zijdegaren van Venne Colcoton in rood en blauw. Heerlijk om alle positieve reacties te horen.

melfie van Sas

melfie van Sas

Berthi Smith verzorgde een lezing over de merklappen van de meisjes van het Amsterdamse Burgerweeshuis. Ze heeft er een prachtig, informatief en vooral leesbaar boek over geschreven. Op haar blog plaatste ze een “melfie”, een MERKWAARDIG selfie, waarop haar naamkaartje te zien is. Ik vond het zo’n leuk idee, dat ik van mezelf ook een melfie heb gemaakt. Ik heb een speciale naambadge op als mede-organisator. Bovendien zie je op mijn melfie het halssieraad dat ik maakte naar voorbeeld van een patroon van Renette Niekerk, dat in tijdschrift 101 op blz 27 stond. Niet met het woord “stom” zoals in het origineel, maar met “plezant”, omdat ik de club Vlamingen steun die het woord weer in ere wil herstellen.

datumblokken

datumblokken

Wat ik ook had meegenomen, waren mijn datumblokken.
3 langwerpige blokjes met de maanden, twee kubussen met de dagnummers en een plat blok met de seizoenen. Gezeten in hun sofaatje geven ze de datum weer.
Ik heb hoofdredacteur Erna Merema beloofd er een werkbeschrijving en patroon voor te maken dat in het MERKWAARDIG tijdschrift komt te staan. Dat wordt nog even bedenken hoe ik dat zo aanpak, dat iedereen er mee uit de voeten kan.

mier van Sas

mier van Sas

mierenhoop

mierenhoop

Natuurlijk ging ook mijn mier mee. Voor het Textielfestival (volgend jaar van 13 t/m 16 mei) zijn de leden opgeroepen om een speldenkussentje van 9x14cm te maken met een geborduurde mier erop. Ik ben benieuwd wat kunstenaar Resi van der Ploeg hiermee gaat doen!

Dit bericht is geplaatst in handwerken. Bookmark de permalink.

4 reacties op Activiteitenbeurs 2014 – mijn borduursels

 1. ine schreef:

  Net iets voor jou was mijn eerste gedachte toen ik je foto van die lettervaantjes zag 🙂
  Het wordt al een leuke mierenhoop!

 2. Afke Wullink schreef:

  Saskia , leuk om nog even je blog te lezen.fijn dat zijn weer ongeveer 20 mieren,wij brengen ze 29 november naar de kunstenaar.de andere mieren mogen opgestuurd worden of uitelijk 31 januari ingeleverd worden op de ONTMOETINGSDAG.
  Misschien kun je hier nog iets over op de site plaatsen in overleg met het bestuur.
  En de vraag of er nog meer leden bezig zijn met een Water En Landmerklap voor het textielfestival?

 3. Licia Huizer - Lindenberg schreef:

  Je laat ons steeds weer perplex staan met een origineel ontwerpje en dean mogen we het nog namaken ook. Super !!

 4. Berthi schreef:

  Geweldig idee van je deze ‘wegwijzing’ naar de naamkaartjes! En plezant vind ik een prachtig woord, dat moeten we er echt inhouden en o ja, die mierenhoop begint al mooi te groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *