Drukke week

De afgelopen week heb ik drie interessante snoepreisjes gemaakt.

kleding die de lucht zuivert

kleding die de lucht zuivert

Maandag was de derde dag van de Dutch Design Week in Eindhoven.
Piet had een vrije dag, dus zijn we gezellig samen gaan kijken naar wat de toekomst ons gaat brengen op het gebied van design.
Je kunt er de hele dag rondkijken en dan heb je nog maar een fractie gezien. Strijp-S is mijn favoriete locatie. Daar kom je enthousiaste studenten tegen, die vol vuur over hun bedenksels kunnen vertellen. Maar ook de hal met tapijten van verschillende dingetjes zoals plastic bestek, sponsjes of deegwaren kon mij bekoren.
Mijn foto’s vind je op mijn Facebook-album Dutch Design Week 2014.

quilt van spijkergoed

quilt van spijkergoed

Donderdag was de eerste dag van de Open European Quilt Competition 2014 in Veldhoven. Hoewel ik geen quiltster ben, vind ik het altijd een feest om de prachtige inzendingen voor de jaarlijkse wedstrijd te bekijken.
En natuurlijk de bijbehorende zaal vol kramen met stofjes, bandjes, knopen en ander spul, waar ik deze keer helemaal niets van heb gekocht! Was ik verstandig of niet? 😉
Volgend jaar is de OEQC in Maastricht. Hoef ik niet meer zo’n end te rijden.
Ik heb er verschillende fotoalbums van gemaakt:
OEQC 2014 – Joke Faber Joke stond met haar borduurwerken in de ontvangsthal.
OEQC 2014 – Oude meesters Voor een aantal quilts was “Oude meesters” het thema.
OEQC 2014 – Ruth Shadar Ruth deelt alles op in blokjes, net als ik 😉
OEQC 2014 – Quilts 1 Allerlei quilts die ik om een of andere reden interessant vond.
OEQC 2014 – Allerlei Foto’s zonder quilts, maar met bijzondere mensen.

testbeeld

testbeeld

Zaterdag en zondag was er een sfeervolle expositie in Merzenich, een klein plaatsje tussen Aken en Keulen. Niet al te ver reizen van hieruit. Daar is een meubelzaak gecombineerd met een klein handwerkwinkeltje. Ik had foto’s gezien van vorig jaar en vond het de moeite waard. Er hingen handwerken van Jeanny Cobben en Erica Uten naast werken van andere nijvere dames (en heren?). De beide dames waren de hele tijd aanwezig, dus dat was een gezellig bezoekje. Het patroon van het (Duitse?)  testbeeld mocht mee naar huis.
Mijn foto’s vind je in het album Merzenich oktober 2014.
Nu een weekje uitrusten!

Dit bericht is geplaatst in algemeen, handwerken. Bookmark de permalink.

4 reacties op Drukke week

 1. elma schreef:

  Saskia@ wat een prachtige reportage, heel erg bedankt.

 2. Johanna Zweden schreef:

  Vond het leuk om je weer gesproken te hebben.
  Jammer dat ik niet op Facebook kan komen
  Hoop dat je me de fotos kan sturen
  Liefs Joke

 3. Saskia G. schreef:

  Voor iedereen die niet over Facebook beschikt heb ik de foto’s ook op mijnalbum.nl gezet. Mail me even als je ze via die route toch wilt bekijken.

 4. Chris schreef:

  Tjonge, dat zijn heel wat exposities en héél veel leuke foto’s! Mooi gesorteerd ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *