Saskia
home

borduren
aan de muur
merklappen
lavendelzakjes
kerst en nieuwjaar
pakketten
werk van moeke
werk van anderen
werk op de plank
verlanglijst

naaien
kleding
tassen
knuffels
patchwork
applicatie

breien
haken
diverse technieken

babyspul
Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Als er een kleintje geboren is bij vrienden of familie, dan is een geborduurd cadeautje altijd welkom. In handwerkzaken zijn allerlei borduurbare baby-dingen te koop. Zoals de beer voor Jolijn en het eendje voor Guusje.
Maar vaker heb ik een slabbetje geborduurd.

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten...

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Heel heel heel soms maak ik een "geboortetegel" voor aan de muur.
In 1980 heb ik dat voor Myrte gedaan. Het zelf ontworpen Dick Bruna motief op groene stof vind ik nog steeds prima gelukt. Zou ze het nog hebben, nu ze 32 is?
In 2007 kreeg Mijke haar eerste zoontje Jelle. Mijke is fan van de tekenaar Vis, dus heb ik één van zijn figuurtjes in kruissteekjes omgezet.

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten...

En natuurlijk wordt er ook af en toe een kaartje geborduurd. Voor Anne een A, voor Gijs een olifantje, net als op zijn slab, en voor Guusje een klavertje, omdat ze de vierde telg van Ghis is.

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Van het bloemetje met het bijtje heb ik er een heleboel geborduurd. Irene was toen in verwachting van Harry.
Ik ben er trots op, dat zijn geboortekaartjes werden versierd met mijn borduurtjes.
Voor Harry en zijn jongere broer Tim heb ik later nog eens de Sesamstraat-figuren Bert en Ernie geborduurd.
lijn