Saskia

home

borduren
aan de muur
merklappen
lavendelzakjes
kerst en nieuwjaar
pakketten
werk van moeke
werk van anderen
werk op de plank
verlanglijst

naaien
kleding
tassen
knuffels
patchwork
applicatie

breien
haken
diverse technieken

Pakketten en pakketjes
Een pakket is een patroon met het materiaal dat je nodig hebt om het te maken.
Onderstaande pakketten heb ik als cadeau gekregen of zelf gekocht.

lijn

Klik om de foto te vergroten... Deze walvisstaart kwam ik ooit op internet tegen. Ik was er direct helemaal verliefd op.
Na lang zoeken vond ik hem bij Changing Threads in Alaska.
De prijs voor het pakket (stof, veel DMC-garen en het patroon) was $26.00. De verzendkosten waren $22.60 !!! Gelukkig staat de Euro gunstig ten opzichte van de Dollar. (Maar achteraf gezien had ik veel beter alleen het patroon kunnen bestellen.)
Op het plaatje stond hij met een passepartout van drie lagen met interessante hoeken. Ik vermoedde dat dat behoorlijk in de papieren zou kunnen gaan lopen, als ik dat zou laten maken.
Daarom heb ik het effect maar geborduurd.
De bovenste helft is gevuld met kruissteekjes met een enkele draad; de onderste helft is met een dubbel draadje geborduurd. Dat en de kleurkeuze geeft een enorme diepte.

lijn

Klik om de foto te vergroten... Ik zag dit ontwerp in een aflevering van het tijdschrift "Cross stitch quick". Na een lange zoektocht vond en bestelde ik het bij een Ebay-shop. Een foto van mijn drie wijzen heb ik in december 2007 als kerstkaart verstuurd.
Jammer dat veel ontvangers van de kaart niet in de gaten hadden, dat ik de afbeelding zelf had geborduurd.
Maar ja, ik heb er mijn plezier aan gehad. Je kunt niet alles hebben in dit leven.

lijn


Geen groter plaatje beschikbaar... Klik om de foto te vergroten... Bij het opruimen van de zolder kwam ik dit wolborduursel tegen. (plaatje rechts)
Het is naar de aquarel van de jonge haas door tekenaar/schilder Albrecht Drer. (plaatje links)

lijn


Klik om de foto te vergroten... Van David kreeg ik heel lang geleden een pakketje met deze drie kerstzakjes. Ze komen elk jaar weer tevoorschijn als de kerstspulletjes van zolder worden gehaald. Eindelijk heb ik er eens aan gedacht om ze digitaal vast te leggen, zodat jullie ze ook kunnen zien.

lijn


Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Deze kleine pakketjes heb ik meegenomen uit Schotland, waar Piet en ik op huwelijksreis waren.
De schotse distel, het hondje Scottie en een doedelzak, allemaal pakketjes van Textile Heritage TM.
De verschillende kleuren stiksteekjes zijn op de patronen zwart getekend. Daarom moet je ook de kleurenfoto bij de hand hebben, om het goed te kunnen borduren.

lijn

Klik om de foto te vergroten... Dit Martinair-vliegtuig hebben mijn ouders eens voor mij gekocht op weg naar een of andere verre vakantiebestemming. (Thea Gouverneur)

lijn

Klik om de foto te vergroten... Op deze klok staan 5 kruiden: bonenkruid, dille, waterkers, hertshooi (St Janskruid), tijm. Met 2 AA-batterijtjes geeft ie ook nog de juiste tijd aan. Gekregen van mijn broer en schoonzus. (Karweipost nr 4020)

lijn

Klik om de foto te vergroten... leesplankje Leeftijdgenoten zullen de noot van het Hoogeveens leesplankje herkennen: aap, noot, mies, ... Het was er een uit een serie, maar ik heb alleen deze gekregen van Sinterklaas. (Nouvelle T1200-2) Je kan tegenwoordig het complete leesplankje borduren (zie de afbeelding rechts) met een pakket van Le Suh/Nouvelle 012008. De aparte items zoals de noot heb ik de laatste jaren niet meer in de winkel gezien.

lijn

Klik om de foto te vergroten... Liefde is ... voor iedereen en iedereen ...
Daar ben ik het z helemaal mee eens. (Lanarte 33515)

lijn

Klik om de foto te vergroten... Dit lieve, slapende poesje (Permin designnr 12-2454) kreeg ik van Anja. Ze heeft me weer helemaal enthousiast gemaakt voor het borduren.

lijn