Saskia

home

borduren
aan de muur
merklappen
lavendelzakjes
kerst en nieuwjaar
pakketten
werk van moeke
werk van anderen
werk op de plank
verlanglijst

naaien
kleding
tassen
knuffels
patchwork
applicatie

breien
haken
diverse technieken

UFO's Als je denkt hier Unidentified Flying Objects te vinden, moet ik je teleurstellen. Bij borduursites betekent UFO UnFinished Objects. Het zijn dus borduurwerken waar ik ooit aan begonnen ben, maar die, om wat voor reden ook, zijn blijven liggen. Misschien worden ze ooit afgemaakt.

lijn

Klik om de foto te vergroten... Dit kleedje met een poging om "Brabants bont" (van het bekende serviesgoed) te imiteren, heb ik eens voor een verjaardag gekregen. Uit nostalgische motieven was ik toen nog van plan om het servies ooit nog eens aan te schaffen. Het is er nooit van gekomen. Het kleedje was daarmee ook overbodig.

lijn

Klik om de foto te vergroten... Een pracht van een tafelkleed moest het worden voor oude Bram. Hij damde heel graag. Ik heb een patroon voor een schaakbord getransformeerd tot een dambord. De rand en het aantal vakken moesten anders. Maar helaas is Bram in 2004 overleden.
Klik om de foto te vergroten... Dit is wel een project wat ik nog ooit hoop af te maken vanwege de schoonheid van het ontwerp.

lijn

Klik om de foto te vergroten... Dit engeltje komt uit een van de boekjes "Hemels handwerkboek" of "Paradijselijk handwerkboek" geschreven door Marie van den Broek-Mertens, in 1977 uitgegeven door Cantecleer. De patroontjes hieruit kunnen met allerlei technieken gebruikt worden: borduren, haken en doorstopwerk. Het wordt allemaal uitgelegd. Ik ben enthousiast aan de voor mij nieuwe techniek doorstoppen begonnen. Maar de lol was er snel af, want het ging me gewoon te lang duren en het was te priegelig.

lijn

Klik om de foto te vergroten... Deze hoftuin, een ontwerp van Remy Ludolphy (RL), vond mijn Moeke zo mooi... Ze is overleden, dus de reden om het af te maken is er niet meer. Misschien nog ooit voor mezelf, want ik vind alle ontwerpen van RL de moeite waard. (Waarom is er nog geen site gewijd aan RL?)

lijn

Klik om de foto te vergroten... Dit tafelkleed is een poging om net zo vrij te borduren als mijn Moeke. Het is toch niet mijn favoriete borduurstijl geworden.

lijn

Klik om de foto te vergroten... Van mijn lieve tante Joke zaliger kreeg ik eens een borduurpakketje. De vogels zijn getekend op zwarte stof. Ik denk dat het resultaat best wel mooi zou kunnen worden.

lijn

Klik om de foto te vergroten... In de TV-gids "Televizier" (van de AVRO) stonden indertijd borduurpakketjes als promotiegeschenk voor nieuwe abonnees. Elk pakketje was een van de wapens van de Nederlandse provincies. Aangezien ik toen in Brabant woonde en verkering had in Limburg, wilde ik de wapens van deze provincies wel borduren. Maar om daar nou abonnees voor te werven, ging me te ver. Ik heb met een vergrootglas de plaatjes bekeken en de patroontjes zelf getekend. Ik ben aan die van Limburg begonnen en nooit meer aan Brabant toegekomen.

lijn