Saskia
home

borduren
aan de muur
merklappen
lavendelzakjes
kerst en nieuwjaar
pakketten
werk van moeke
werk van anderen
werk op de plank
verlanglijst

naaien
kleding
tassen
knuffels
patchwork
applicatie

breien
haken
diverse technieken

Kerst en nieuwjaar
Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Al lang geleden heb ik geprobeerd om kerstkaarten te borduren. Maar het was geen succes. Ik heb ze niet verstuurd en kan ze daarom hier links nog laten zien. Jáááren later heb ik een van mijn eerste borduur-vriendinnen een leuker exemplaar gestuurd. Het kerstbeertje rechts is een patroon van Remy Ludolphy, die heel veel leuke patronen voor Ariadne heeft ontworpen.

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Elk jaar maak ik mijn kerst-en-nieuwjaars-kaarten zelf. Meestal zijn ze geknutseld van papier, maar soms stuur ik foto's van een borduurwerk.
Zoals in 1993, toen ik speciaal voor de kaarten het winterlandschapje heb bedacht.
En in 2007 was ik helemaal hoteldebotel van deze drie wijzen in de donkere nacht. Het borduurpakket moest van ver komen, net als die wijzen.

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... In 2011 werd het mogelijk om eigen kerstpostzegels te bestellen. Toen ik dat ontdekte, had ik de geknutselde kaarten al klaar liggen. Anders had ik zegels en kaarten op elkaar af kunnen stemmen. Nu heb ik de kleuren van de standaard opdruk van de zegels als uitgangspunt genomen.

Kerst en nieuwjaar
Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... In 2008 heb ik in een dolle bui een agenda-mapje gemaakt voor 2009.
Een mid-weekje stevig doorborduren aan een eigen ontwerp en ik had een unieke agenda.
Het is me toen zo goed bevallen, dat ik besloot om daar een jaarlijkse traditie van te maken.

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... 2010 is in Romeinse cijfers MMX.
Op de voorkant van de agenda daarom een Romeins sfeertje met pilaren en de klassieke spreuk "Verba volant scripta manent". Wat zoiets betekent als "wie schrijft, die blijft".
De achterkant was veel meer werk. Daarop staat een Oud-Hollandsch tafereeltje met de spreuk "Wijsheijt in mans, geduld in vrouwen, dat kan het huijs in rusten houwen!"
Ik ben nog steeds gecharmeerd van dat handje voor haar gapende mond.

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Actie geeft reactie. Na dat vele werk voor 2010 heb ik voor 2011 alleen de voorkant geborduurd. Vanwege het jaar elf een elfje uit een van de boekjes uit de Franse Marabout-serie met de kleur "rouge" als titel.
En toen ik toch zo lui bezig was, heb ik de kerstkaarten ook maar met dit borduurtje laten bedrukken.

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Een prachtige borduurlap van Remy Ludolphy met schrijfspullen was het uitgangspunt voor 2012.
De vulpennen, die op mijn lapje pasten, en wat zelfbedachte teksten daartussen, geven aan dat het over het jaar twaalf gaat.
De achtergrond wordt gevormd door lichtblauwe en zachtrode lijnen, afgekeken van een ouderwets schriftje.
Ik vind hem de mooiste tot nu toe.

Kerst en nieuwjaar
Klik om de foto te vergroten... Van David kreeg ik heel lang geleden een pakketje met deze drie kerstzakjes. Ze komen elk jaar weer tevoorschijn als de kerstspulletjes van zolder worden gehaald.
Klik om de foto te vergroten... Met behulp van de patroontjes en de stof gekregen van Afke heb ik deze kubo-oktaeder gemaakt.
Een kubo-oktaeder is een regelmatig veelvlak met 6 vierkantjes en 8 driehoeken.
De uitleg hiervan vindt je op mijn blog.
Klik om de foto te vergroten... Eenvoudige witte vilten sterren met ruw, simpel, blauw borduurwerk hebben het afgelopen jaar mijn raam met kerst gesierd.
Ik had iets dergelijks gezien bij de bloemenman en dacht: "Dat kan ik zelf!"
Een middagje fröbelen en mijn kerst kon niet meer stuk ;-)
lijn