Saskia
home

borduren
aan de muur
merklappen
lavendelzakjes
kerst en nieuwjaar
pakketten
werk van moeke
werk van anderen
werk op de plank
verlanglijst

naaien
kleding
tassen
knuffels
patchwork
applicatie

breien
haken
diverse technieken

Barbie
Mijn nichtje Elly en ik speelden in de zestiger jaren vaak samen met onze Barbie®-poppen. We hadden een aantal namaak-Barbies, maar ook echte van Mattel®. Daar waren we trots op, want die waren erg prijzig. Elly had o.a. een echte Barbie® en Skipper®. Ik had Midge® (vriendin van Barbie®) en Skooter® (vriendinnetje van Skipper®). Ik heb ze nog steeds.
De kledingsetjes, die je toen kon kopen, waren voor kleine meisjes zoals wij onbetaalbaar. Mijn Moeke heeft in die tijd haar vingers blauw genaaid, gebreid en gehaakt voor onze Barbies®.
Zelf heb ik op mijn beurt weer allerlei kledingstukjes gemaakt voor de Barbie®-poppen van kleine meisjes uit mijn omgeving. Vooral voor de mannelijke varianten van de pop, omdat daar niet zoveel voor te krijgen was (nog steeds is?).
Niet alleen Ken® maar ook het jongetje Tommy® heb ik aangekleed. Dat was super-mini-naaiwerk! Daar heb ik helaas helemaal geen foto's van.

Klik om de foto te vergroten... Dit is Midge® in een bruidsjurk gemaakt van echte bruidsjurkenstof versierd met witte en roze pareltjes.
Ook het boeket was zelfgemaakt.
Deze jurk was een cadeautje voor Gabi Lejeune.
Ook onderstaande rij foto's van Ken tonen kleertjes voor het spel van Gabi.

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten...

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Dit is een zeer speciale werkbroek voor Ken®.
Het is een mini-exemplaar van de werkbroek van Piet, die toen een klussenbedrijf had.
Ook het bedrijfslogo (zie rechts) heb ik er (met viltstift) op aangebracht.

Klik om de foto te vergroten... Dit is een stoel voor Midge®. Een frame van triplex (gemaakt door Piet) heb ik bekleed met een hoesje van gewatteerde stof, versierd met een kantje en een fluwelen bandje. Het bijpassende kussentje is geborduurd en omrand met een koordje.
Aan wie heb ik toch dit stoeltje gegeven?
lijn